Korte cursussen en workshops

Cursuscentrum Banderthof

Naast onze cursussen bieden we ook met regelmaat verschillende korte cursussen en workshops aan. Meer informatie over welke workshops georganiseerd worden kunt u bij Nieuws vinden. Momenteel zijn er een dagretraite, visionboard workshop en kintsugi workshop gepland.

Korte en creatieve starterscursussen

Beeldend kunstenaar & illustrator Tineke Lemmens biedt dit najaar bij cursuscentrum Banderthof twee korte, creatieve starterscursussen aan: ‘Tekenen naar waarneming’ en ‘Huis-, tuin- en keukenkunst’. Beide cursussen bestaan uit 4 lessen van 2,5 uur en bieden bij voldoende belangstelling de mogelijkheid tot verdieping in een reeks vervolglessen.

Tekenen naar waarneming

Goed leren tekenen komt vooral neer op goed leren kijken én vertrouwen op wat je waarneemt. In deze korte cursus van 4 lessen leer je diverse avontuurlijke technieken om op een leuke en laagdrempelige manier te (her)beginnen met tekenen.

Voor iedereen vanaf 16 jaar die de uitdaging van een leeg vel papier aandurft.

Praktische informatie

  • Dagen en tijden:
    • Woensdagmorgen, 9:30-12:00 en/of woensdagmiddag 13:30-16:00
  • Duur: 4 lessen van 2,5 uur
  • Kosten: 70,- euro

Huis-, tuin- en keukenkunst

Met materialen die je in en om het huis vindt, kun je verrassende grafische afbeeldingen maken zonder ingewikkelde procedés of apparatuur. In een korte serie van 4 lessen ontdek je de mogelijkheden van materiaaldruk, monoprint, sjabloondruk en stempelkunst.

Je hoeft niets aan te schaffen voor deze cursus; alle materialen zijn aanwezig. Voor iedereen vanaf 16 jaar die open staat voor het experiment.

Praktische informatie

  • Dagen en tijden:
    • Dinsdagmorgen 9:30-12:00 en/of dinsdagmiddag 13:30- 16:00
  • Duur: 4 lessen van 2,5 uur
  • Kosten: 70,- euro

Over de docent

Tineke Lemmens is opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever aan de kunstacademie in Den Haag. Na haar opleiding heeft ze een veelheid aan creatieve technieken beoefend, zowel beroepsmatig als ‘gewoon voor de lol’. Tekenen en illustreren met inkt, druktechnieken en collage zijn haar favorieten van het moment. Ze deelt haar bezigheden en creatieve processen regelmatig via haar blog.

Galerij

Hieronder ziet u een impressie van het soort werken dat u na deze cursussen kunt maken.